Van alle Prinsen die De Oeletoeters in de loop der jaren hebben gehad is Vorst Edward wellicht de bekendste. Behalve Prins, was hij ook vele jaren voorzitter van de vereniging en nu is hij voorzitter van de Jubileumcommissie. Vorst Edward was, is en blijft de [pagelink]Hist3,stuwende kracht,[/pagelink] van de vereniging. Daarom hebben we behalve foto´s uit zijn regeerperiode ook enkele foto´s uit andere jaren geplaatst. Foto´s die deze Vorst zo treffend neerzetten.

Prins Edward de Eerste en Secondant Henk Liewes tijdens hun opkomst. De Prins ontvangt de Prinsenstaf uit handen van Cees Hordijk.

De dagen daarna volgen vele Portretuitreikingen. Hier in de Jeugdherberg De Wigledam aan de familie Lok.

Carnavalsweekend 1979. Oeletoeters en Oeletoeterinnekes staan gespannen te wachten op de dingen die gebeuren gaan. Om 11.11 uur komt de extra trein met Vorst Edward en gevolg aan.

Aankomst dan van de Prins met de Prinselijke Trein op het Centraal Station van Sneek. Het Carnaval in Sneek kan nu echt losbarsten.

Vervolgens naar het stadhuis van Sneek, waar burgemeester van Haersma Buma hem zal ontvangen in de grote raadzaal en waar geklonken zal worden op een succesvol verloop van het Carnaval 1979.

Foto onder: de ontvangst ten stadhuize.

De Prinsenwagen met Prins Edward en zijn Secondant tijdens de grote Carnavalsoptocht door Drabbelterp (Sneek).

Vorst Edward even op een ander moment. Het team van Farce Majeure kwam langs in Sneek. Voor voorname gasten heeft Vorst Edward altijd een fraaie oorkonde bij de hand.

Ook op het sportieve vlak staat de Prins zijn mannetje. Hoewel, zat ie er nou in of niet ? Scheidsrechters in Sneek bakkeleien er nu nog over.

Bezoek van Vorst Edward aan de Commissaris van de Koningin in de Provincie Fryslân, de heer mr. Hedzer Rijpstra. Uiteraard ook voor hem een fraai geschenk, waarop het wapen van De Oeletoeters niet ontbrak.

Vorst Edward zoals vele Snekers hem kennen. Voorop in de Carnavalsoptocht om alles in goede banen te leiden. (Achter zijn sportwagen Advendo).

Staatsieportret van Prins Edward de Eerste en zijn Secondant Henk.

Vorst Edward voor de foto´s van de andere Vorsten. Een welgemeend alaaf aan alle mensen die het carnaval een warm hart toe dragen.

  • terug naar [pagelink]Carvar3,33 jaar Vorsten in beeld,[/pagelink]
  • terug naar het [pagelink]Wie1,hoofdmenu,[/pagelink]