Prins Ries den Eerste was Prins in het seizoen 1986-1987. Ries Kruidenier was commandant van de vrijwillige brandweer en dat bleek wel tijdens het Prinsenbal in november 1986.

Een speciale rookmachine en een nagebootste vuurhaard zorgden voor grote 'paniek' onder het publiek vlak voor het moment van onthulling. Al snel waren drie brandweermannen aanwezig om met brandblussers de zaak onder controle te krijgen en dat lukte. Het bleek het team Prins Ries den Eerste met Secondanten Johan Nijdam en Gerard Jansen te zijn dat de feestavond had gered. Een grote polonaise volgde om uiting te geven aan de ongekende feestvreugde na het blussen van de brand.

Vorst Edward proclameert de elluf regels van de nieuwbakken Prins (foto boven). De dag daarna reikt de Prins het Eerstgeboorterecht uit (foto onder).

Carnavalszaterdag 11.11 uur op het Centraal Station van Sneek. Alle Oeletoeters staan op perron 2. Het wachten is op de trein met daarin Prins Ries I en zijn gevolg. De trein blijkt leeg. De Prins komt even later in een bed aangereden; hij blijkt zich verslapen te hebben. Het programma is in de war geraakt, maar de stunt van het Leutgilde is snel in de hele stad bekend.

Snel gaat het daarna naar het stadhuis van Sneek waar burgemeester Van Haersma Buma de Prins ontvangt.

Daarna bovenop de olifant in de grote Carnavalsoptocht die traditioneel zaterdagmiddag door de binnenstad van Sneek (Drabbelterp) trekt.

En 's avonds natuurlijk feestvieren, samen met een charmante Prinses in de polonaise...

De Turftrappers uit Appelscha op bezoek bij De Oeletoeters in De Hofnar. Uiteraard Prins Ries den Eerste weer achter het spreekgestoelte. Inderdaad had deze Prins veelvuldig zijn woordje (voor de microfoon) klaar. (Foto onder).

Aan alles komt een eind, zo ook aan de regeerperiode van deze Prins. Prins en Secondanten werden compleet uitgekleed op een tropisch plekje dat dit team zo verdiende na een seizoen hard werken. Maar het lachen verging hun nooit...

  • terug naar [pagelink]Carvar3,33 jaar Vorsten in beeld,[/pagelink]
  • terug naar het [pagelink]Wie1,hoofdmenu,[/pagelink]