Van Vorst Dick ontvingen we circa 30 foto´s om hieruit een selectie te maken voor de rubriek Vorsten in beeld.

De eerste foto toont de opkomst van Prins Dick den Eerste en zijn Secondant en Hofdame vanuit een replica van de Noorderpoort. Deze replica, gebouwd door verschillende leden van De Oeletoeters had eerder gestaan in de Parkstraat, vanwege het bezoek van Koningin Beatrix aan Sneek.

Bezoek aan Carnavalsvereniging Trammeland in Amsterdam. Uiteraard werden De Oeletoeters vervoerd met de tram van lijn 11. Onderstaande foto is gemaakt tijdens een tweede bezoek aan Amsterdam. Ook hier vroeg en kreeg Prins Dick de aandacht en werd samen met de aanwezige Amsterdammers het Friesche Volkslied gezongen.

Weer in de buurt van Amsterdam. Nu op Schiphol, waar het Vorstendom Prins Dick opwacht na een reis naar Indonesië. Welkom Hoogheid !!

Afscheidsreceptie van Hans Wiegel als Commissaris van de Koningin.

Uitreiking van het Staatsieportret van Prins Dick aan Jikke Osinga, de toenmalige eigenaresse van de Stadsherberg bij de Waterpoort.

Een stunt in het kader van de Gosse Klopstra Wissel Narre Prijs bedacht en uitgevoerd door de Senaat. Het ziekenhuis had plannen om van haar naam het woordje SINT te laten schrappen. Het mocht niet baten; het werd Antonius Ziekenhuis.

Prins Dick wordt ontvangen door het gemeentebestuur op het stadhuis van Sneek en voert het woord, nadat hij de Stadssleutels van de stad Drabbelterp ontvangen heeft.

De (drukbezochte) Receptie van de Prins in Residentie De Hofnar.

De Damesclub maakt zich op voor de Carnavalsoptocht.

Ook Prins Dick rijdt, samen met zijn Secondant en Hofdame, mee in de Carnavalsoptocht. Gezien het beroep van de Prins is dat uiteraard op een toepasselijk voertuig. Datzelfde thema zien we later ´s avonds ook terug op het gekostumeerde Carnavalsbal in de Residentie De Hofnar. (Foto onder).

Dit was het team dat het tijdens het carnavalsseizoen 1993-1994 maakte. Volgens Prins Dick was het een prachtig jaar. Dikke Mik voor zijn Secondant en Hofdame en alle Oeletoeters die er een prachtig carnavalsjaar van maakten.

  • terug naar [pagelink]Carvar3,33 jaar Vorsten in beeld,[/pagelink]
  • terug naar het [pagelink]Wie1,hoofdmenu,[/pagelink]