Van Vorst Joop ontvingen wij foto´s uit verschillende carnavalsjaren. De eerste foto toont het eerste optreden in de carnavalsoptocht van 1978. Samen als Marsmannetjes door Drabbelterp trekken, Mieke en Joop met dochters Saskia en Ingrid.

Een jaar daarvoor werd Vorst Joop al met Mieke gesignaleerd in De Wilgledam, waar ze samen voor het eerst carnaval vierden.

In 1995 zit Vorst Joop al enige jaren bij de Raad van Elf en wordt hij uitgenodigd de nieuwe alcoholvrije beerenburg te proeven...

Het is inmiddels 1997. Joop zit in de Senaat en zij doen een balletdans bij het café van Sugar Lee Hooper in Scheveningen. Dit naar aanleiding van een optreden in de Playbackshow (1997).

En dan begint in 1998 het ´echte´ werk. Joop wordt verkozen tot Prins en proclameert de 11 regeerpunten in De Hofnar. Alles onder het motto: ´Ga niet voor Carnaval op de loop, probeer een polonaise met Prins Joop´.

In 1999 wordt Prins Joop door de burgemeester in het stadhuis ontvangen en krijgt hij voor 4 dagen de stadssleutel van Drabbelterp in handen.

Daarna wordt een bezoek gebracht aan de Commissaris van de Koningin Ed Nijpels, die vanaf dat moment Hans Wiegel opvolgt.

Vorst Joop samen met Hofdame Jolanda en Secondant Folkert bovenop de Prinsenwagen in ´zijn´ carnavalsoptocht in 1999.

Een dag later als Leger des Heils optreden in de Playbackshow samen met de Damesclub.

En dan ook nog de uitreiking aan Tante Zus van de eigengemaakte CD met Wiltsje fan Peazens. De CD droeg de naam ´Mut de Patat der al in´ met muziek van Wiltsje en als koor De Raad van Elf met Prins Joop en Gevolg. Niet moeilijk voor te stellen dat er maar liefst 220 cd´s van werden verkocht.

De laatste foto toont de Abdicatie van Prins Joop in november 1999, onder het motto ´Mut de Patat er nou uut´. Zo´n jaar is (te) snel voorbij....

  • terug naar [pagelink]Carvar3,33 jaar Vorsten in beeld,[/pagelink]
  • terug naar het [pagelink]Wie1,hoofdmenu,[/pagelink]