Zaterdagmiddag trekt voor de 41ste keer de bonte Carnavalsoptocht door de binnenstad van Drabbelterp. Dit Jubileumjaar belooft het een spectaculair festijn te worden, met een ongekend aantal kleurige wagens en uitbundige groepen. Er zal van alles worden uitgedeeld aan het publiek en de toeschouwers kunnen voor het eerst ook meedoen om de mooiste creatie te bepalen. Wat is uw favoriete deelnemer? U bent onze publieksjury. Stem mee en maak kans op mooie prijzen. De optocht start om 14.00 uur. 

Carnavalsvereniging De Oeletoeters wenst iedereen een voorspoedig, een gezond en natuurlijk carnavalesk nieuw jaar. Alaaf!!

Het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Duurzaam Vervoer Sneek (van de Sneker shuttle-bussen), hebben in een afgeladen stadhuis van de stad Sneek zaterdag 6 februari de fel begeerde Aggemabokaal 2016 in ontvangt mogen nemen. Prins Sander de Eerste overhandigde de bokaal aan voorzitter Herbert de Vries. Lees meer.

De winnaar van de Gosse Klopstra Narre Wisselprijs is geworden de stunt Wereldrecord Polonaise op draaiorgel muziek.

Deze stunt georganiseerd door Z.D.H. Prins Theo 3e met Gevolg had de meeste publiciteit in positieve zin voor de stad en voor de vereniging. De overige stunten waren: Dansen met de Prins bij Dansschool Vergonet (Vorstendom), CD Presentatie “Carnaval in Rio” bij Omrop Fryslân (Raad van Elf) en de Aftrap van de bal door Jeugdprins Ruben 1e (Jeugdcommissie).