Woensdag 20 december waren Prins Elroy de Eerste en Vorst Sander te gast op de Tienerschool Sneek om een gastles te geven over Carnaval. De les was zowel informatief over het ontstaan van Carnaval, de festiviteiten, het waarom, rituelen en de vastentijd waarin de Carnavalsvierders zich resetten, bezinnen op hun waarden en normen, zelfreflectie en tijd voor elkaar hebben. Ze lieten op deze manier zien dat Carnaval meer is dan polonaise lopen en biertjes drinken.

Onze Hoogheid had zijn cape, steek en scepter mee en aan de hand van zijn medaille/ onderscheiding vertelde hij over zijn eigen hobby’s en waar hij als mens voor staat. Daarna mochten de leerlingen hun eigen medaille ontwerpen en zo met elkaar in gesprek over hun hobby’s, bezigheden en wat voor hen als persoon belangrijk is. Dat leidde tot leuke en inspirerende gesprekken.

Dank Tienerschool Sneek voor de hartelijke ontvangst en leuke samenwerking!

De Tienerschool Sneek is een initiatief van Odyssee-onderwijs en richt zich op kinderen die op de basisschool qua ontwikkeling klaar zijn en/of nog niet helemaal klaar voor de middelbare school zijn.

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Carnavalsvereniging De Oeletoeters? Volg ons op Facebook!