Op zaterdag 11 februari 2017 viert Carnavalsvereniging De Oeletoeters haar 44-jarig bestaan. Die dag zal bol staan van allerlei festiviteiten om dit Jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Net als tijdens de vorige jubilea verwachten we zeer veel gasten uit het gehele land. In 2006 konden we op ons 33-jarig feest meer dan 50 gastverenigingen en hofkapellen welkom heten. Het zal naar verwachting ook dit keer één van de mooiste Carnavalstreffen van het jaar worden. De altijd gezellige en bruisende stad Sneek, tijdens het Carnaval Drabbelterp geheten, zal haar uiterste best doen om het alle gasten optimaal naar de zin te maken. Ook Hofkapellen worden uitdrukkelijke uitgenodigd om naar Sneek te komen; er is in overleg voldoende ruimte om te spelen. Meld u aan voor deze bijzondere dag of vraag om nadere informatie via 'Aanmelden Jubileum'.

JUBILEUMPROGRAMMA ZATERDAG 11 FEBRUARI 2017

14.00 - 15.45 uur   Jubileumreceptie  
16.00 - 17.00 uur   Ontvangst op het Sneker Stadhuis
15.45 - 17.30 uur   Feestelijk middagprogramma
17.30 - 19.30 uur   Boerenkool Hip & Happening
19.30 - 20.30 uur   Voortzetting Jubileumreceptie
20.30 - 01.11 uur   Groots Jubileumfeest

TOELICHTING OP HET JUBILEUMPROGRAMMA

Alle programmaonderdelen, behalve de ontvangst op het Sneker Stadhuis, vinden plaats in Partycentrum De Stolp aan de Smidsstraat 6 te Sneek. Natuurlijk is de gehele dag erbij zijn het mooist, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen één of enkele programmaonderdelen bij te wonen. U bent in alle gevallen welkom!

14.00 - 15.45 uur JUBILEUMRECEPTIE

Het Bestuur van Carnavalsvereniging De Oeletoeters recipieert voor alle gastverenigingen en hofkapellen die het middagprogramma bijwonen. Ook onze Prins en Jeugdprins ontvangen u graag. Er is tijdens dit programmaonderdeel voor gastverenigingen gelegenheid om kort het woord te voeren. Het Orkest Le Bombardon zal zorgen voor een feestelijke stemming.

16.00 - 17.00 uur ONTVANGST OP HET SNEKER STADHUIS

Het Gemeentebestuur van Súdwest-Fryslân ontvangt graag alle Prinsen en Prinsessen van de gastverenigingen. Burgemeester Hayo Apotheker zal de aanwezige Doorluchtige Hoogheden welkom heten in zijn stad. Naar verwachting zal de Commissaris van de Koning van de Provincie Fryslân hierbij ook aanwezig zijn. Deze bijzondere ontvangst vindt plaats in het meer dan 500 jaar oude stadhuis aan de Marktstraat in de historische binnenstad van Sneek. Gezien de beperkte ruimte in het stadhuis kunnen alleen de Prinsen of Prinsessen met hun kabinet (maximaal 4 personen) dit onderdeel bijwonen. De aanwezige Hoogheden zullen ook worden onderscheiden.

15.45 - 17.30 uur FEESTELIJK MIDDAGPROGRAMMA

De Oeletoeters presenteren zich met shows en tal van orkesten, waaronder Blaaskapel De Utlopers. Zij behoren tot de beste dweilkapellen van Nederland. Met een verzameling van de beste sfeermakers van de stad gaan we een Kleintje Carnaval vieren.

17.30 - 19.30 uur BOERENKOOL HIP & HAPPENING

Voor iedereen die dat wil serveert de chefkok van Restaurant De Stolp een overheerlijke boerenkoolmaaltijd met een fikse worst en een uitgebreide inventaris. Deelname € 11 per persoon. Voor leden van de aanwezige Hofkapellen is de deelname gratis.

19.30 - 20.30 uur VOORTZETTING JUBILEUMRECEPTIE

Het Bestuur van Carnavalsvereniging De Oeletoeters recipieert nog even voor alle gastverenigingen en hofkapellen die alleen het avondprogramma bijwonen. Ook onze Prins ontvangt u graag. Er is tijdens dit programmaonderdeel, gezien de beperkte tijd, geen mogelijkheid het woord te voeren. Het Orkest Le Bombardon zal zorgen voor een feestelijke stemming.

20.30 - 01.11 uur GROOTS JUBILEUMFEEST

Groots opgezet feestprogramma in alle zalen van Partycentrum De Stolp met een keur aan nationale artiesten, waaronder De Deurzakkers, De Snollebollekes, Zanger Gaatze, De Bounty Hunters ft. Johannes Rypma, De Zware Jongens, Top 100 band Solid Ash en een groot aantal dweilorkesten. De hele avond dendert het programma door, maar als u even ergens wilt bijkomen dan is daar ook een plekje voor. Optimale stemming zoals we dat in Sneek, de Friese stad waar Carnaval al 44 jaar met een hoofdletter wordt geschreven, en bij De Oeletoeters gewend zijn. De toegang is voor gastverenigingen € 5 per persoon. Deze bijdrage vragen we alleen om het aantal gasten zo goed mogelijk in te schatten, want elke toegangskaart is ook een tegoedbon voor twee consumpties. Leden van een Hofkapel hebben gratis toegang, maar ontvangen ook consumpties voor hun optredens.

INFORMATIE

Evenals voorgaande jubilea willen de Oeletoeters feestelijk uitpakken en de hooggewaardeerde gasten een uniek evenement aanbieden. We jubileren maar één keer in de elluf jaar. Iedereen die er in 2006 bij was had het niet willen missen, degene die er niet was had spijt. Meld u aan middels het aanmeldingsformulier