Carnavalsvereniging De Oeletoeters is op 1 februari 1973 opgericht en Koninklijk goedgekeurd op 19 juli 1975.

De Oeletoeters zijn dé carnavalsvereniging van Sneek (tijdens Carnaval Drabbelterp genoemd). Het is één van de grootste en meest actieve carnavalsverenigingen van boven de grote rivieren, met vele honderden leden, een eigen, permanente Residentie en een verenigingsblad genaamd Polonaise.

Het bestuur van CV De Oeletoeters is als volgt samengesteld:

  • Vice-voorzitter: Sander Balk
  • President Raad van Elf: Sikko van der Werf
  • Penningmeester: Mirjam Visser- Hamersma
  • Algemeen bestuurslid/barcommissie: Jitze Bok
    Algemeen bestuurslid: Emily de Jong
  • Asp. secretariaat: Rixt de Boer
  • Prins 2021/2022: Prins Ubbo I
  • Adres: Residentie De Hofnar, 't Convenant, Oude Dijk 15, 8602 XW Sneek.
  • E-mail secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze Ceremoniemeester is Hendrik Feenstra (Vorst Hendrik II) en Chef de Protocol is Sander Balk (Vorst Sander I) 


Word lid van De Oeletoeters. De contributie bedraagt slechts 11 euro per jaar. Bent u Hoflid dan betaalt u 36 euro per persoon per jaar. Lidmaatschap voor de jeugd tot 18 jaar is helemaal gratis.

De Ledenadministratie wordt uitgevoerd door Rixt de Boer E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Bankrekeningnummer van de vereniging: NL38RABO035.95.31.520

Ook bij De Oeletoeters zijn de leden van de Raad van Elf, onder aanvoering van de President van de Raad van Elf, de gangmakers van de feestelijkheden. Ook op organisatorisch en in het uitvoerende vlak dragen zij hun steentje bij. De Raad is ook aanwezig bij elk optreden en uittreden van de vereniging (en dat zijn er nogal wat). Gezien de lijst van adspirant-leden is er veel belangstelling om zitting te nemen in de Raad.

Het Vorstendom is binnen het Hof een uiterst select gezelschap, dat uitsluitend bestaat uit voormalige Prinsen en Prinsessen. Eén keer per jaar komen de Vorsten onder leiding van Grootvorst Edward bijeen om de belangrijkste vraag van het jaar te beantwoorden: wie wordt de nieuwe Prins of Prinses van De Oeletoeters ? Beraadslagingen hierover kunnen soms een hele dag duren, uiteraard nemen de Vorsten dan wel ruim de tijd voor hun natje en droogje. Na het benoemen van de nieuwe Prins of Prinses met zijn of haar Gevolg worden uitgebreide voorbereidingen getroffen voor het Prinsenbal op de ellufde van de ellufde, alwaar het Vorstendom op passende wijze de nieuwe Prins of Prinses presenteert. Zie ook Vorsten in beeld.

De Damesclub, die vooral bestaat uit eega´s van Vorsten en Raadsleden, is altijd actief wanneer het gaat om het uitdenken van stunts (Gosse Klopstra Wissel Narre Prijs), het meedoen aan de jaarlijkse Carnavalsoptocht en het verzorgen van optredens tijdens het zogenaamde Concour d' Ouwe Oer.

De Damesclub organiseert, misschien al meer dan 33 jaar, elke woensdagavond in het carnavalsseizoen (dat loopt van begin september tot half april) een gezellige, creatieve, sportieve en ontspannen avond voor haar leden in de Residentie De Hofnar.

 De Jeugdcommissie bestaat op dit moment uit: Kim Woudstra (voorzitter), Rinske Koenen, Tineke Luimstra, Margriet Balk, Valerie Luimstra en Martijn Seinen.